Sun-Bro AB

Vanliga frågor 

Hur lång är livstiden på ett solcellsbatteri? 


Ett solcellsbatteri har vanligtvis en livslängd på 10-15 år beroende på batterityp,användning samt underhåll

Vad kostar en solcellsanläggning? 


Priset för en solcellsanläggning kan variera stort beroende på flera faktorer såsom storleken på anläggningen, kvaliteten på solcellerna, installationskostnader och om det finns behov av ytterligare utrustning eller anpassningar. Generellt sett kan en solcellsanläggning för ett normalstort svenskt hushåll (med en elförbrukning på cirka 5 000 kWh per år) kosta mellan 100 000 och 150 000 SEK inklusive installation, men priset kan variera både uppåt och nedåt beroende på specifika behov och förutsättningar.
Kan solceller generera el även när det är molnigt? 


Ja, solceller kan fortfarande generera el även när det är molningt, men deras effektivitet minska beroende på molnligheten.Kan solcellsbatterier driva ett hushåll under ett strömavbrott? 


Ja, ett lagrat solcellsbatteri kan tillhandhålla ett hushåll under ett strömavbrott.


HUR LAGRAR MAN ENERGI FRÅN SOLCELLERNA?


Energi från solcellerna kan lagras i solcellsbetterier, vilket gör det möjligt att använda energi även på natten eller när det är mulet.Vart finns ni?  


Sun-bro är lokala på Orust i västra götaland. Vi monterar även runt om i Bohuslän och har installerat många solcellsanläggningar i Uddevalla,Lysekil,Sotenäs,Tjörn,Strömstad,Tanumshede,Trollhättan,vänersborg, Ljungkile,Stenungsund och Kungälv.